Kapcsolat

Tiszta Forrás Jóga és Önismeret Stúdió

Cím: 2030 Érd,
Budai út 20. I/14.
Telefon: 36204537884
E-mail: toreky.k@gmail.com


Bemutatkozás


A JÓGÁVAL VALÓ TALÁLKOZÁSOM RÖVID TÖRTÉNETE

Boldog gyerek voltam. Nyitott szívű, csacsogós, kíváncsi, lelkes, önfeledt. A "legrosszabb tulajdonságaim a torkosságom és a türelmetlenségem volt. Még elhittem, hogy úgy vagyok jó és szerethető, ahogy vagyok. Azután egyik napról a másikra valami megváltozott bennem. Egyre szótlanabb lettem, és egyre kevesebbet mosolyogtam. Az iskolában órákon át szorongva ültem, szinte észrevétlenül. Miközben egyre kevesebbet foglalkoztam azzal, hogy én mit akarok, mit szeretnék, kényszeresen meg akartam felelni mindennek, és mindenkinek; elfelejtettem játszani. Egyetlen dolgot akartam: mielőbb felnőni. Sajnos sok év alatt messzire eltávolodtam saját esszenciámtól, a boldogságtól, attól aki én vagyok. Hosszú éveket töltöttem el terápiában, önismereti csoportokban, közben a pszichológia tudományt is kitanultam.....de a szorongásaim nem múltak el. Sajnos a testem is egyre betegebb lett. Amikor 9 évvel ezelőtt elkezdtem jógázni, már több sebből is véreztem.

Azóta is hálás szívvel gondolok legelső jóga tanáromra, aki kaput nyitott nekem a jóga csodálatos világára. A jóga finom mozdulatai minden alkalommal gyengéden ellazították  a sok szorongástól befeszült testemet. Én pedig hétről-hétre egyre jobban éreztem, és élveztem a gyakorlás pozitív hatásait. Egyre jobban át tudtam adni magamat a gyakorlás örömeinek, végre valahol fellélegezhettem, átélhettem a testi-lelki ellazulás élményét. Ahogy az elmémből elkezdtek kioldódni a feszültségek, a merev ellenállások, úgy vált a testem is rugalmasabbá, hajlékonyabbá. Egy szerencsés véletlen során találkoztam a Jin jógával, és gyakorolni kezdtem. A Jin jóga egy csodálatos lehetőség arra, hogy egészen közel kerüljünk saját érzelmeinkhez, Önmagunk igaz természetéhez, saját esszenciánkhoz. Egy alkalommal, amikor a Jint gyakoroltam eszembe jutottak a gyerekkori önfeledtségem pillanatai, amikor még össze voltam kapcsolódva a saját Forrásommal, és a természetes állapotom még nekem is a boldogság volt. Ha néha sírtam, azután hamar megnyugodtam, és tovább játszottam. A gondolataim és az érzéseim is valóban csak jöttek és mentek. Derűs voltam és kíváncsi felfedező. Ezt a kristálytiszta fényt zártam el olyan gondolati mintákkal, amelyek megbetegítettek, és  amelyet a hosszú évek alatt csak nehezen tudtam kibontani. Persze ez a folyamat még nem fejeződött be......

Már nem hibáztatok senkit azért, amiért szorongóvá váltam. Hiszem, hogy én döntöttem úgy, hogy bezárom magamat szorongó gondolataim világába; csak azért, hogy rátaláljak a jógára. Tudom, hogy a jóga olyan egyetemes kincse az emberiségnek, amely nemcsak a fizikai test egészségét segíti megőrizni, de komoly pozitív változásokat indít el a lélekben is. Hozzá segít ahhoz, hogy a saját életünket teljességében tudjuk kibontakoztatni, vissza vezet a "Forráshoz".

Jóga utam tanulmányai:


2004-2009  Transzperszonális pszichológiai terapeuta. Tanulmányaim során elméleti és gyakorlati képzéseken, valamint 250 órás önismeretben, szupervízióban vettem részt. Ezt követően szakirányú vizsgát tettem. Ezek az évek erős lélektani/pszichológiai alapokhoz segítettek hozzá.

2014-2015   Sivananda Jóga Központ - Hatha-jógaoktató

2016             Mandala Jóga Stúdió - Meditáció oktató

2017-2018   Fény Jógaterápiás Intézet - Gerincterápiás jógaoktató

2018 -          Goddess Spirit  - Jin jóga oktató

2019 -          Folyamatban.....Európa Akadémia - Professzionális kineziológus

 

Nincs annál izgalmasabb, mint amikor az önismeret útját járva emlékezni kezdünk, hogy az életünk egy örökké létező, Tiszta Forrásból fakad.

Szeretettel: Töreky Halics Krisztina
                     hatha-jógaoktató, gerincterápiás jógaoktató, Jin jóga oktató

 

„A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz. Aki kifelé néz álmodik, aki befelé, az fölébred.” (Carl Gustav Jung)
Vissza az előző oldalra!
Tiszta Forrás Jóga és Önismeret Stúdió - Magyar