Kapcsolat

Tiszta Forrás - Jógaműhely

Cím: 2030 Érd,
Budai út 20. I/14.
Telefon:
36204537884
E-mail:
toreky.k@gmail.com


Bemutatkozás


A JÓGÁVAL VALÓ TALÁLKOZÁSOM RÖVID TÖRTÉNETE

Boldog gyerek voltam. Nyitott szívű, csacsogós, kíváncsi, lelkes, önfeledt. A "legrosszabb" tulajdonságaim a torkosságom és a türelmetlenségem volt. Még elhittem, hogy úgy vagyok jó és szerethető, ahogy vagyok. Azután egyik napról a másikra valami megváltozott bennem. Egyre szótlanabb lettem, és egyre kevesebbet mosolyogtam. Az iskolában órákon át szorongva ültem, szinte észrevétlenül. Miközben egyre kevesebbet foglalkoztam azzal, hogy én mit akarok, mit szeretnék, mindennek, és mindenkinek meg akartam felelni; közben pedig elfelejtettem játszani. Egyetlen dolgot akartam: mielőbb felnőni. Sajnos sok év alatt messzire eltávolodtam saját esszenciámtól, a boldogságtól, attól aki én igazából vagyok.

A jógával 2010-ben találkoztam. Azóta is hálás szívvel gondolok legelső jóga tanáromra, aki kaput nyitott nekem a jóga csodálatos világába. A jóga gyakorlatok segítségével nem csak a testi erőnlétem fokozódott, de mentálisan is elkezdtem átalakulni. Elkezdett bennem kifejlődni és megerősödni a kitartás, a türelem, az idejét múlt dolgok szeretetteljes elengedése, és az önelfogadás. Olyan érzelmi készségek, amelyek  a lelki békém és biztonságom alapjait erősítették meg. 2014-2015-ben, a Sivananda Jóga Központban Hatha-jóga tanár lettem. A tanulási időszak alatt testileg és lelkileg is a jógikus életszemlélettel töltődtem fel, amely nagy változásokat indított el az életemben.

 A Yin-jógával egy szerencsés véletlen során, 2017-ben találkoztam. A Yin jóga meditációs testhelyzetei csodálatos lehetőséget adnak arra, hogy az elmét lecsendesítve, megpihenhessünk a jelenben. Egy alkalommal, amikor a Yint gyakoroltam, elárasztottak a gyerekkori önfeledtségem emlékei, amikor még össze voltam kapcsolódva a saját Forrásommal, és a természetes állapotom még nekem is a boldogság volt. Ha néha sírtam, azután hamar megnyugodtam, és tovább játszottam. A gondolataim és az érzéseim is valóban csak jöttek és mentek. Derűs voltam és kíváncsi felfedező. Ezt a kristálytiszta fényt zártam el olyan gondolati mintákkal, amelyek megbetegítettek, és  amelyet a hosszú évek alatt csak nehezen tudtam kibontani. Ez a felismerés a belső szabadság érzésével ajándékozott meg, és azzal az AHA élménnyel, hogy születésünktől fogva, mindannyiunkban él egy MAG, amelynek kinyílását és növekedését, a gondolati mintáink által, egyedül mi magunk akadályozzuk meg. De ez a MAG mindannyiunkban élni és növekedni akar, megteremtve a boldogságunk az alapjait.

Tudom, hogy a jóga olyan egyetemes kincse az emberiségnek, amely nemcsak a fizikai test egészségét segíti megőrizni, de csodálatos változásokat, átalakulásokat indít el a lélekben is. Hozzá segít ahhoz, hogy a saját életünket teljességében tudjuk kibontakoztatni, utat nyit, és vissza vezet a "Forráshoz".

Jóga utam tanulmányai:

2014-2015   Sivananda Jóga Központ - Hatha-jóga tanár

2016             Mandala Jóga Stúdió - Meditáció tanár

2017-2018   Fény Jógaterápiás Intézet - Gerincterápiás jógaoktató

2018 -          Goddess Spirit  - Jin jóga oktató

2019 -          Folyamatban.....Európa Akadémia - Professzionális kineziológus

 

 

Szeretettel: Töreky Halics Krisztina
                   Hatha-jóga tanár, Meditáció tanár,
Gerincterápiás jógaoktató, Jin jóga oktató

Namaste!

 

„A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz. Aki kifelé néz álmodik, aki befelé, az fölébred.” (Carl Gustav Jung)
Vissza az előző oldalra!
Tiszta Forrás - Jógaműhely - Magyar